Forside
   
Leder du efter

Spondylolistese

Leder du efter

Spondylolistese, en tilstand, der kan påvirke atleter i alle sportsgrene, der kræver en bred vifte af bevægelse og fleksibilitet, er en degeneration af den ydre del af vertabrae i rygsøjlen, reducerer ikke blot dens integritet, men støtte, fleksibilitet og styrke.

Uanset hvor alvorlig den tilstand, kan en patient opleve ekstremt ubehag, manglende mobilitet eller endog tab af følelse i en ekstremitet, typisk benet. Unge lider af denne tilstand kan ofte udviser få eller slet ingen symptomer overhovedet.

Spondylolistese Spondylolistese tendens til at forårsage stort ubehag for patienter og er normalt fremkaldes af fysiske ulykker, såsom fald eller endog bil ulykker. Selv om det til tider kan være en allerede eksisterende tilstand, men det er ofte forværres på grund af ulykken.

I de højeste niveauer af ubehag, kan det være nødvendigt at behandle med hvad der er kendt som spinal fusion, en behandling, ved hvilken den nedre hvirvlerne i rygsøjlen er fusioneret til det angrebne hvirvlerne og holdes på plads med titaniumskruer og stænger eller til tider en plade. Denne operation kan tage op til fire timer og kan være yderst smertefuldt for patienten. Mens bedring, kan smerten være frygtelig svær og kræver mobilitet bistand og fysisk terapi.

Mens spinal fusion er smertefuldt og kan tage op til tolv måneder for opsving til at finde sted, succesraten for denne form for kirurgi er 80 procent, hvilket gør spinalfusion det primære mulighed for behandling for både patienter og deres læger. Når parret med særlig motion, fysioterapi, og ændringer i den daglige rutine, kan spinal fusion bidrage til at afhjælpe Spondylolistese effektivt.

Denne betingelse er helbredes, og kan blive behandlet hvis de opdages tidligt nok. At tale med din læge og en ortopædkirurg er nøglen, som forlod ubehandlet, kan Spondylolistese føre til tab af følelse og knoglenedbrydning. Dit helbred er vigtigt, og hvis du finder dig selv oplever ubehag i ryggen, især nederste del af ryggen, efter en ulykke eller et fald, bør du tale med en ortopædkirurg straks om test og eventuel behandling.

Tidlig opdagelse kan redde både dit helbred og dine knogler. Forlader det ubehandlet er risikabelt - en risiko, bør du ikke være villige til at tage.

Om forfatteren:
Ingen oplysninger for denne forfatter.

Tilbage rygsøjlen

Betingelser handicap

E-nyhedsbrev

Abonner på H.H Press

Vores ugentlige almen interesse e-nyhedsbrev holder dig up to date på en bred vifte af sundhedsmæssige emner.

Tilmeld dig nu
Forside  >  Betingelser handicap  >  Tilbage rygsøjlen  >  Spondylolistese